Tea Time kod Savila – predstavljanje metodologije Saville Assessments

Utorak poslepodne bio je rezervisan za druženje i razmenu iskustva na Čajanci sa Savilom. Tom prilikom profesionalcima iz HR zajednice je predstavljena nova metodologija na našem tržištu, Saville Assessment (London – UK).

Tea time- Saville assessments

Jedna od stvari koju Atria Group izdvaja na tržištu je spremnost za inoviranje. Upravo je to dovelo do partnerstva sa Saville Assessment (UK), jednom od vodećih kompanija u oblasti psihometrijskih testova, procene potencijala i performansi zaposlenih.

I ovog puta, događaj smo izmestili iz standardnih okvira i simbolično organizovali „tea time“ za HR klijente u prijatnom ambijentu čajdžinice Coffe, Tea & Sympathy, ušuškane u najlepšem delu Beograda.

Tea time

Nakon druženja i razmene sjajne energije, gostima su predstavljeni vodeći alati posebno kreirani za Talent & Perfomance Management procese. Učesnici su imali prilike da se upoznaju sa benefitima koje Saville Assessment alati omogućavaju.

Samo neki od njih su: procena talenata, identifikovanje potencijala, unapredjivanje znanja i veština zaposlenih i njihov razvoj.

Peđa Jovanović, Senior Partner u Atria Group i Dragan Ristić, Business Psychologist i Product Owner su ovu metodologiju približili prisutnima i kroz praktične primere pokazali značaj primene iste u HR industriji.

Tea time - Saville Assessments

Peđa Jovanović je na početku događaja pozdravio sve prisutne i ukratko dao osvrt na metodologiju i ukazao na značaj novog partnerstva:

„Ono što je meni bilo interesantno jeste da Saville kreće iz malo drugačijeg ugla. Gde si ti danas? Gde si bio juče? Kakav je period ispred tebe i šta želiš da postigneš? U odnosu na to – za tebe definišemo tvoj model liderstva. Ne govorimo o generalnim modelima, već o modelima za pojedinca na specifičnoj poziciji. To je meni bilo interesantno i počeli smo da istražujemo. Onda se ispostavilo da su oni po „The British Psychological Society“ udruženju psihologa visoko ocenjeni. “Imaju pečat”, plus praktičnu primenu i to je bila sjajna kombinacija. U maju smo potpisali ugovor, i od septembra smo krenuli sa promocijom i sa primenom ovog modela kod nas. Imali smo do sada jedan promotivni događaj i dva sertifikaciona treninga.“

Tea time- Saville Assessment

Dok Dragan Ristić, kao konsultant za ljudske resurse i biznis psiholog koji se tokom poslednjih 14 godina bavi organizacionim razvojem kompanija i zaposlenih u oblasti Talent & Performance Management-a, dodaje:

„Kao što je Peđa rekao, u datom trenutku smo razmišljali šta je to što možemo da ponudimo novo, drugačije. Šta je to što može da napravi razliku u odnosu na sve postojeće asesmente koji su na tržištu, u odnosu na sve ono što je do sada viđeno. Zaista, kada smo se upoznali sa Saville Assessment metodologijom, smatrali smo da pomera te granice u proceni, u potencijalu, u performansu, u načinu na koji zapravo vidi ličnost. Jer ključna stvar jeste, i svi mi pričamo o tome, da je najvažnije postaviti prave ljude na prave pozicije. Najvažnije je proceniti gde će ti ljudi stići u našem sistemu, kako će se razvijati, koliko oni „fituju“ sa našom kulturom, kako mi to da procenimo. E, upravo Saville Assessment metodologija daje takve mogućnosti.

Tea time- Saville Assessment

Willis Towers Watson Public Limited je britansko-američka multinacionalna kompanija za upravljanje rizicima, posredovanje u osiguranju i konsaltingu. Kompanija datira iz 1828. godine i treći je najveći posrednik u osiguranju na svetu. Posluje u više od 140 zemalja i ima više od 45.000 zaposlenih.

Saville Assessment (London – UK) je jedna od vodećih kompanija u oblasti psihometrijskih testova, procene potencijala i performansi zaposlenih, a naše testove širom sveta koristi veliki broj kompanija.

U ovom periodu svi zainteresovani mogu se prijaviti za treninge koji slede:

Intervju zasnovan na kompetencijama (CBI), 10.12.2021.

Personality Test, 14. i 15.12.2021.

„Jednim upitnikom dobijaju se sve informacije koje se mogu dobiti administracijom nekoliko drugih instrumenata.
Ako neko traži sve na jednom mestu, Wave to čini.“ – The British Psychological Society (London – UK)

Pređite na Level Up – transformišite svoj način pri zapošljavanju, izgradnji i upravljanju talentima pomoću naših vodećih programa i obuka!

 Više informacija o Savile Assessment metodologiji pogledajte na sajtu savilleassessment.rs

Tea Time- Saville Assessments

 

Leave a Comment