Održan prvi trening Intervju zasnovan na kompetencijama – CBI po Saville Assessment metodologiji

26.10.2021. je u Atria Group održan prvi sertifikacioni trening Intervju zasnovan na kompetencijama (CBI) u okviru ekskluzivnog partnerstva sa Saville Assessment metodologijom (Willlis Towers Watson) koje je ostvareno u septembru ove godine. Ispred Atria tima trening je vodio Product Owner Saville Assessment metodologije i konsultant za ljudske resurse, biznis psiholog Dragan Ristić.

Intervju zasnovan na kompetencijama

Iako su učesnici treninga iskusni u proceni kandidata, ovaj trening im je značio kako bi usvojili nove principe rada uz Savilov model kompetencija, potvrdili praksu i istu unapredili u svom radu.

Intervju zasnovan na kompetencijama - Atria Group 

Učesnici treninga su se takođe upoznali sa važnim i jedinstvenim instrumentom – Wave Interview Guide-om, koji se koristi u procesu selekcije tokom intervjua. Ovaj alat zasnovan je na preciznom psihometrijskom profilu i ponašanju pojedinaca i sadrži pitanja putem kojih se povećava preciznost procene ( pogotovo rizičnih ponašanja) i smanjuje mogućnost pristrasnosti u intervjuima. To kandidatima omogućava fer i još objektivniju procenu tokom intervjuisanja, a samim tim korisnicima olakšava sam proces pripreme i vođenja intervjua.

Intervju zasnovan na kompetencijama - Atria Group

Saville Assessment je jedinstvena metodologija koja pruža rešenja u proceni zaposlenih koje postavljaju tržišne standarde pouzdanosti. Ona vam obezbeđuju da precizno i tačno povežete prave talente sa budućim ulogama i da prave ljude postavite na prave pozicije.

Intervju zasnovan kompetencijama

 

Naredni trening Saville Assessment metodologije u Atria Group je Ability & Personality Test, 01.-04.12.2021.

Leave a Comment