Doručak kod Savila – prezentacija Saville Assessment metodologije

U sredu, 13.10. Atria Group je organizovala radni doručak i prezentaciju Saville Assessment metodologije

(London – UK).

Doručak kod Savila 2

Na ovom događaju okupili smo HR profesionalce iz vodećih kompanija u Srbiji. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa vodećim alatima specijalno kreiranim za Talent & Perfomance Management procese.

Nakon doručka i druženja u predivnom ambijentu Mama Shelter restorana, gosti su imali prilike da se kroz prezentaciju upoznaju sa svim benefitima koje Saville Assessment procene talenata i zaposlenih omogućavaju. Dušan Basalo, Senior Partner Atria Group i Dragan Ristić, Business Psychologist i Product Owner sve prisutne upoznali su sa značajem ove metodologije na našem tržištu.

Nakon prezentacije, našim klijentima priredili smo poklon iznenađenje u vidu treninga: Intervju zasnovan na kompetencijama.

Doručak kod Savila 3

 

„Kada smo počinjali sa Atria Grupom naše opredeljenje i strategija je bilo da koristimo isključivo neke metodologije koje su drugačije od onoga što postoji na tržištu. I to je ono što pokušavamo da radimo poslednjih više od 11 godina, kada nađemo nešto što ima očigledne razlike od onoga što se koristi na tržištu, što se već upotrebljava od strane kompanija, drugih konsultantskih kuća, itd.

I u potrazi za tim prošle godine smo došli do Saville-a. Peter Saville, čovek koji je već bio osnivač i vlasnik jedne od najvećih psihometrijskih kuća u svetu, koji je nakon izlaska, tj. prodaje konsultantske kuće napravio svoj biznis sa idejom da izbegne sve ono što velike korporacije imaju kao ograničenja, a to su mnogo nivoa donošenja odluka, mnogo vremena od trenutka kada nastane ideja do trenutka kada se napravi finalni proizvod. I praktično je napravio proizvod, u ovom slučaju psihometrijske alate, koji su fleksibilni, koji su jako orijentisani ka potrebama pre svega ljudi iz HR-a, koji su fokusirani i na selekciju, regrutaciju i na razvoj, nešto što može brzo da se unapređuje i razvijau skladu sa biznisom i tržištem kakvo je danas“, istakao je Dušan Basalo – Senior Partner u Atria Group kompaniji.

Prezentacija Saville metodologije

Dok Dragan Ristić, kao konsultant za ljudske resurse i biznis psiholog koji se tokom poslednjih 14 godina bavi organizacionim razvojem kompanija i zaposlenih u oblasti Talent & Performance Management-a, sa druge strane ističe važnosti ove metodologije na nivou svoje ekspertize.

„Zaista smo ponosni na činjenicu da tržištu možemo da ponudimo jednu od najprestižnijih svetskih metodologija iz oblasti Talent & Performance Management-a. Saville Assessment poseduje jedinstvene interaktive alate, najsavremenije norme i najveću validnost za vrednovanje i procenu kandidata pomoću pametne, interaktivne veštačke inteligencije (AI). Naš “Professional Styles Expert report”, upitnik ličnosti, može da identifikuje talente, motive rada i preferiranu kulturu osobe (culture/environment fit) u jednom dinamičkom izveštaju. Ovaj upitnik daje uvide u tri specifične oblasti koje se nalaze ispod ukupnih rezultata (Deep Dives) na testu ličnosti. Upravo tamo gde većina upitnika završava procenu ličnosti na nivou potencijala, mi počinjemo!

Dorucak kod Savila 5

Willis Towers Watson Public Limited je britansko-američka multinacionalna kompanija za upravljanje rizicima, posredovanje u osiguranju i konsaltingu. Kompanija datira iz 1828. godine i treći je najveći posrednik u osiguranju na svetu. Posluje u više od 140 zemalja i ima više od 45.000 zaposlenih.

Saville Assessment (London – UK) je jedna od vodećih kompanija u oblasti psihometrijskih testova, procene potencijala i performansi zaposlenih, a naše testove širom sveta koristi veliki broj kompanija.

„Jednim upitnikom dobijaju se sve informacije koje se mogu dobiti administracijom nekoliko drugih instrumenata.
Ako neko traži sve na jednom mestu, Wave to čini.“ – The British Psychological Society (London – UK)

The British Psychological Society

Doručak kod Savila 4

 

U narednom periodu Atria Group organizuje otvorene treninge. U oktobru će biti održan trening Intervju zasnovan na kompetencijama, a početkom novembra i Ability & Personality Test.

 

Više informacija o Savile Assessment metodologiji pogledajte na sajtu savilleassessment.rs